Fra Tribalwars Wiki DK
Skift til: navigering, søgning

Tilbage til Kampsystemet

Her vil du fra starten blive forklaret, hvordan du angriber din fjende, hvordan du sender support til dine venner og hvordan du kan forsvare dig selv.

Forsamlingsplads

Place1.png

Forsamlingspladsen er det centrale punkt når det gælder styring af dine enheder. Under "Kommandoer" kan du ordrer til de enheder der er i byen eller afbryde disse i de første 10 minutter. Tiden for hvor længe du har til at afbryde kan være ændret af verdensindstillingerne. Når du klikker på "Tropper" ser du de enheder som står hos dig som support og de enheder du har udenfor din landsby.

» Forsamlingsplads

Angreb

Så snart du har bygget dig nogle tropper, kan du begynde at angribe andre spillere. Gå ud på dit kort, vælg en landsby og tryk så "Angrib". Det er vigtigt at du husker, at alle landsbyer har et grundforsvar samt muligheden for, at de også har lavet tropper. Alle enheder har forskellige evner. Nogle er bedst egnet til angreb, imens andre er bedst til forsvar. Hvilke enheder der kan hvad, finder du i Enhedsoversigten.

Ordrer

Forsvar

Hvis du bliver angrebet regelmæssigt, er angriberen sikkert ude efter dine råstoffer, eller vil erobre din by. Hvis der ikke er nogen Adelsmand med i angrebene, er angriberen sikkert bare ude efter dine råstoffer (dette kaldes for farmning). Der findes forskellige muligheder for at beskytte sig selv:

 • Kontakt Stammen
 • Brug dine råstoffer regelmæssigt
 • Udvid dit gemmested og mur.


rand

Alle enheder har forskellige kvalifikationer. Nogle er bedst egnet til angreb, imens andre er bedst til forsvar. Hvilke enheder der kan hvad, finder du i Enhedsoversigten.

I begyndelsen er Paladinen en meget god enhed til at beskytte sig med imod de første angreb. Det bliver endnu bedre, når andre begynder at sende dem som opbakning.

Support

Det sker af og til, at et andet stammemedlem eller en ven har brug for din hjælp. Udover at sende dem råstoffer, så kan du også sende dem tropper som support. For at gøre dette kan du gå ind på din forsamlingsplads, skrive hvor de skal hen, indtaste det antal tropper du vil sende, og så trykke på "support". Efter du har valgt "ok" vil tropperne være på vej.

Når du sender dine tropper ud som support sammen med din Paladin, vil alle dine tropper have samme hastighed som ham.

Når tropper du har ude som support bliver angrebet, vil du modtage en rapport om, hvor mange tropper du har mistet. Du vil dog ikke kunne se hvem der angreb, eller hvad der blev angrebet med. Når du gerne vil have dine tropper hjem igen, skal du gå til forsamlingspladsen og trykke på "tropper". Her kan du så vælge om du vil trække nogen eller alle hjem igen.

Tropper i andre byer

Hastighed

Hastigheden for dine tropper kan du finde ud af i Enhedsoversigten. Når du sender flere slags tropper af sted sammen, vil hastigheden være som den langsomste.

Undtagelse af dette er, hvis du sender din Paladin sammen med andre tropper ud som support. Så vil hastigheden blive sat efter hans hastighed.

Dine tropper vil altid tage den direkte vej til deres mål. De går også direkte hen over byer, søer og bjerge uden at det påvirker deres hastighed.

Muren

Wall1.png

Muren styrker virkelig forsvaret af landsbyen. Den har både effekt på grundforsvaret i byen og de forsvarende tropper.

I begyndelsen er muren vigtig for at holde de plyndrende naboer væk. Senere når den er fuldt udbygget, vil den være grundlaget for et stærkt forsvar.

» Mur

Udspionering

Med spejdere kan du skaffe informationer om dine fjenders landsbyer. For at spejde en landsby skal du bare angribe med dine spejdere. Ligesom du ville med enhver anden enhed.

Den eneste måde du kan bekæmpe spejdere, som angriber din landsby, er ved at have spejdere til stede i din landsby – Disse vil så forsvare imod de indkommende spejdere. Spejderne der forsvarer din landsby kan give tab iblandt de angribende spejdere, men du vil ikke miste nogen af dine egne enheder til angribende spejdere.

Spejdere kan kun se enheder

Så længe mindst en spejder overlever, ser du kun de enheder der lige nu står i landsbyen.

Spejdere kan se enheder, bygninger g råstoffer

Resultatet af spejderangreb er afhængig af antallet af overlevende spejdere.

 • Hvis mindst en spejder overlever: Du kan se de enheder der star I landsbyen lige nu.
 • Hvis mindst 50% af spejderne overlever: Du kan også se landsbyens råstoffer.
 • Hvis mindst 70% af spejderne overlever: Du kan også se landsbyens bygningstrin.

Enheder udenfor landsbyen kan kun spejdes, når paladinen er udstyret med genstanden Kalids Kikkert. Paladinen skal altså være aktiv og kunne finde genstande. Ellers kan enheder udenfor landsbyen ikke spejdes.

Spejdere kan se enheder, bygninger, råstoffer og enheder udenfor landsbyen

Herunder beskrives forenklet forskning sammen med det klassiske system (10-trinssystemet) og 3-trinssystemet

Forenklet forskning og klassisk system (10-trinssystem)

Resultatet af spejderangreb er afhængig af antallet af overlevende spejdere.

 • Hvis mindst en spejder overlever: Du kan se de enheder der star I landsbyen lige nu.
 • Hvis mindst 50% af spejderne overlever: Du kan også se landsbyens råstoffer.
 • Hvis mindst 70% af spejderne overlever: Du kan også se landsbyens bygningstrin.
 • Hvis mindst 90% af spejderne overlever: Du kan også se enheder udenfor landsbyen

3-trinssystem

Resultatet af spejderangreb er afhængig af antallet af overlevende spejdere.

 • Hvis mindst en spejder overlever: Du kan se de enheder der star I landsbyen lige nu.
 • Hvis mindst 50% af spejderne overlever og trin 1 er udforsket: Du kan også se landsbyens råstoffer.
 • Hvis mindst 70% af spejderne overlever og trin 2 er udforsket: Du kan også se landsbyens bygningstrin.
 • Hvis mindst 90% af spejderne overlever og trin 3 er udforsket: Du kan også se enheder udenfor landsbyen

» Spejder

Paladin

Knight.png

Alle spillere kan kun have én Paladin. For at rekruttere en Paladin skal du trykke på din statue. Du kan også navngive Paladinen. Hvis Paladinen dør, kan man uddanne en ny med det samme.

Paladinen er et godt supplement til din Farmgruppe i begyndelsen af spillet. Han kan reducere dine egne tab og kan bære en masse råstoffer. Paladinen er også et godt supplement til dit forsvar. Han er særligt effektiv, når mange af dine venner eller stammemedlemmer sender deres tropper med deres Paladin til en spiller. Således kan selv meget store hære besejres. Paladinenerne kan også have våben med og bonusser lægges sammen, hvis mere end 1 våben er tilgængelig. Hvis der er mere end én af det samme, så bruges bonussen kun én gang.

Også senere i spillet spiller Paladinen en vigtig rolle, da han øger hastigheden når du sender ham med andre enheder. Disse enheder vil blive lige så hurtige som din Paladin. F.eks sværdmænd er mere end dobbelt så hurtige, end de ville være uden ham. Når du har bygget flere statuer, kan du flytte din Paladin imellem byerne.

» Paladin

Våbenkammeret

Våbenkammeret indeholder genstande som du kan udstyre din Paladin med. Din Paladin finder nye genstande, efterhånden som hans erfaring stiger. Din Paladin stiger hele tiden i erfaring, men det går dog noget hurtigere med at finde genstande, hvis du aktivt kæmper og derved dræber andre enheder.

Våbenkammeret

Hvis du vil have udrustet din Paladin med en genstand, skal du vælge denne i Våbenkammeret. Når Paladinen er blevet udrustet med en genstand, kan du se ham i sin fulde pragt, ved at trykke på statuen. Desuden er en beskrivelse af hver genstand synlig.

De genstande du finder, er godt beskyttet i Våbenkammeret. De kan ikke stjæles af andre spillere, og du mister dem heller ikke selvom din Paladin dør. Genstanden kan jo bruges af din næste Paladin. Genstandene kan heller ikke byttes imellem spillere. Herunder kan du se en oversigt over alle de tilgængelige genstande.

Billede Genstandsnavn Beskrivelse
Forbundsrepublikkens Hellebard
Forbundsrepublikkens Hellebard Øger den offensive styrke hos dine Spydkæmpere med 30% og deres defensive styrke med 20%.
Ullrichs Langsværd
Ullrichs Langsværd Øger den offensive styrke hos dine Sværdkæmpere med 40% og deres defensive styrke med 30%.
Thorgaards Krigsøkse
Thorgaards Krigsøkse Øger den offensive styrke hos dine Øksekæmpere med 30% og deres defensive styrke med 20%.
Edwards Langbue
Edwards Langbue Øger den offensive styrke hos dine Bueskytter med 30% og deres defensive styrke med 20%.
Kalids Kiggert
Kalids Kikkert Spejdere kan altid se alle byers tropper, selv dem der ikke er hjemme. (Paladin angriber og forsvarer som en Spejder, og kan derfor kun dræbes af Spejdere)
Miezkos Lanse
Miezkos Lanse Øger den offensive styrke hos dine Lette Kavaleri med 30% og deres defensive styrke med 20%.
Baptist Banner
Baptist Banner Øger den offensive styrke hos dine Tunge Kavaleri med 30% og deres defensive styrke med 20%.
Khans Kampbue
Khans Kampbue Øger den offensive styrke hos dine Bueskytter til hest med 30% og deres defensive styrke med 20%.
Carols Morgenstjerne
Carols Morgenstjerne Øger den offensive styrke hos Rambukke med 100%.
Aletheias Lygte
Aletheias Lygte Øger den offensive styrke hos Katapulter med 100% og deres defensive styrke med 900%.
Vascos Scepter
Vascos Scepter Adelsmanden formindsker loyaliteten med mindst 30. Den øger desuden den offensive styrke med 30% og den defensive styrke med 20%. (gælder kun Adelsmand)

Milits

Skulle du forvente et angreb, så kan du som forsvar lade din milits opstille. Disse befinder sig da med visse begrænsninger i kort tid i din landsby, og vil kæmpe imod angribende enheder.

Milits

Militsen kan i ved angreb på din landsby aktivere. Når du har din milits aktiveret har det følgende effekt:

 • Du modtager et bestemt antal enheder pr. farm trin.
 • Der er et maksimalt farm-trin. Man modtager altså et bestemt antal enheder op til et bestemt farm trin.
 • Når du har flere end et bestemt antal landsbyer, så kan du ikke længere opstille militser.
 • Militsen opløses automatisk efter et bestemt antal timer.
 • Produktionen af træ, ler og jern er i udstationeringsperioden sænket med en bestemt procentsats.

De præcise værdier for din verden kan du se i farmen.

» Milits


Tilbage til Kampsystemet