Forkortelser

Hop til navigation

Forkortelser

Tilbage til Forside

Enheder / Bygninger

• Sp / Spyd = Spydkæmper
  • Sv / Sværd = Sværdkæmper
  • Øk / Øks / Økse = Øksekæmper
  • Bue = Bueskytter
  • Sp / Spy / Spion = Spejder
  • LK / Lkav = Let Kavaleri
  • TK / Tkav = Tung Kavaleri
  • BH / BtH = Bueskytte til hest
  • Ram = Rambukke
  • Kata / Pulter = Katapult
  • Adler = Adelsmand
  • HQ / HB = Hovedbygning
  • Rax = Kaserne
  • ST = Stald
  • VS = Værksted
  • AK = Akademi
  • FP = Forsamlingsplads
  • MP = Markedsplads
  • Træ = Skovhugger
  • Ler = Lergrav
  • Jern = Jernmine
  • FM = Farm

Angrebsbegreb

• Def = Defensiv hær
  • Off = Offensiv hær
  • Def by = En by hvor der kun bliver rekrutteret defensive tropper.
  • Off by = En by hvor der kun bliver rekrutteret offensive tropper.
  • Farme / plyndre = Angribe andre byer for at få råstoffer.
  • Pulte = Ødelægge af en by ved hjælp af Katapulter.
  • Bashing = Blive ved med at angribe en by, for at holde dens tropper døde.
  • Cleane = Dræbe alle tropper i byen, så den kan adles.
  • Coor / Coord / Koordi = Koordinater
  • Adling = Overtagelse af en by, ved at angribe byen med en adelsmand flere gange. (sænke loyaliteten til 0)
  • Pre-adling = Sænke loyaliteten på en by med dine egne adelsmænd, så en anden spiller kun skal bruge én adelsmand for at overtage byen.
  • Fakes = Kun sende én enhed af sted for at forvirre spilleren.
  • Spejde/Scoute = At spionere en by.
  • Melder = En enhed posteret af en allieret/stammemedlem, til at rapportere, hvis byen bliver angrebet. Dør enheden er mere end 50% af byens tropper elimineret.
  • Timing = Lave en angrebsplan, så flere angreb rammer den samme spiller, lige efter hinanden.
  • Skrotning / oprydning = Ødelægge egne tropper i en anden by.
  • Train / Adelstog = Sende 4+ adelsmænd i 4 angreb lige efter hinanden, for at overtage byen hurtigere, end ved afsendelse af én adelsmand.
  • Selvmord = Dræbe din egne tropper, så du får mere plads i din bys farm.
  • Snipe = Time dit forsvar, så det lander i byen lige efter de rensende tropper, men før adelsmændende rammer din by.
  • Spike = Supporte en barbarby, eller en by du ved er tom, for at dræbe andres tropper.
  • Renobling = Sende en adelsmand til en allerede overtaget by, eller en by der er ved at blive overtaget.
  • Center = innercirklen af byer
  • Rim = Ydrecirklen af byer
  • 100/100/50 = 100 Spyd/100 Sværd/50 Buer. På Ikke-bue verdener = 100 Spyd/100 Sværd/50 LK (kort version, når der spørges om forsvars tropper)
  • Techs = Teknologitrinene for dine tropper.

Diplomati

• PA = Personlig Forbund (personal alliance)
  • Ally = forbundsstamme
  • IAP = Ikke-Angrebs-Pagt
  • BP = Beginners peace / Begynderfred

Generelt

• TW = Tribal Wars
  • STW / Speed = Speed Tribal Wars (En server der har korte runder, med meget højere hastighed)
  • Ress = Ressourcer / Råstoffer
  • k = Kilo (et kilo er 1.000)
  • mill = Million (en million er 1.000.000)
  • RP = Repræsentation
  • RL = Real Life
  • PK = Plus Konto
  • PP = Plus Points
  • IGM = In game message (besked i spillet)
  • RM = RundeMail (post til alle stammemedlemmer)
  • Noob = Negativt ord for nye spillere.
  • Simcity spiller / Turtles / Simmer = Negativt ord for spillere der koncentrerer sig om defensive byer.
  • Multi = En spiller der benytter mere end én konto. (og bryder reglerne ved dette)
  • 24/7 = At have en konto der er aktiv 24 timer om dage, 7 dage om ugen. Typisk ved, at der er flere spillere på kontoen.

Forum og Chat sprog

• PM = Private Message (Privat besked)
  • idk = I don't know
  • np = no problem
  • thx = Tak
  • ty = Thank You / Tak
  • imo = in my opinion
  • imho = in my humble opinion
  • afaik = as far as i know
  • *g* = grins
  • rofl= rolling on floor laughing
  • lol = laughing out loud
  • \o/ = laughing out very loud
  • <3 = I love you / heart
  • k = okay
  • kk = okay eller no comment
  • nc = no comment
  • kewl = cool
  • ^^= raised eyebrows
  • Wayne? = who cares
  • w0rd/wOrd/word = so true
  • OMG = Oh my God!
  • OT = Off Topic
  • B2T = Back to Topic