Fra Tribalwars Wiki DK
Skift til: navigering, søgning

Verdens afslutning

Der er adskillige faktorer som kan afgøre hvornår en verden vil slutte. Verdens afslutnings betingelserne kan variere dramatisk under en verdens fremgang. Vi vil derfor rådgive dig til at kigge på slutspils betingelserne for den verden du spiller. Der er tre typer slutspils scenarier bygget ind i spillet: Hemmeligheder, Dominans og point eller landsby krav.

På nogle verdener, især ældre verdener, er der ikke noget automatisk slutspil på plads. På disse verdener, kan det være andre krav eller betingelser, som du er nødt til at efterleve for at verdener slutter. Referer venligst til den individuelle verden eller markeds annoncering for information om hvornår en verden vil slutte.

Hemmeligheder

Så du har bygget dine hære, adlet dine fjender, gået med i en magtfuld stamme og er de mindre spillers værste mareridt. Hvad så nu? På et bestemt tidspunkte i spillet, vil de såkaldte "Magtens Hemmeligheder" dukke op i barbar landsbyer fordelt over hele kortet. Disse Hemmeligheder er opfindelser og opdagelser som vil føre din verden ind i en ny tidsalder. Og de er hovedformålet med spillet: En stamme det lykkes at holde på et fuldt sæt af Hemmeligheder for en vis tid vil blive den dominerende magt i denne nye tidsalder og vil dermed vinde spillet.

Kontrol over en Hemmelighed

Du får kontrol over en Hemmelighed når du erobre landsbyen hvor den på det tidspunkte er opbevaret (indikeret ved et specielt flag ikon på hovedkortet) eller Hemmeligheden er flyttet ind i en af dine landsbyer. I modsætning til tropper, kan en Hemmelighed kun flyttes et mindre antal felter ad gangen. Efter at være blevet flyttet, er Hemmeligheden nød til at hvile i landsbyen i et længere stykke tid, igen er dette indstilleligt. Når du giver flytte ordre til en Hemmelighed, vil du ikke længere have den under din kontrol - du kan ikke annullerer flytningen eller få den tilbage (med mindre den er flyttet tilbage til dig), så vær forsigtig med hvem du betror den til.

Hemmeligheder spredes

Efter en tid, vil Hemmelighederne begynde at sprede sig i en stamme der holder dem. Du vil modtage periodiske opdateringer der informere dig om hvornår og muligvis hvortil Hemmeligheden vil spredes. Den nyligt spiret "kopi" af Hemmeligheden er akkurat lige så god som den originale Hemmelighed. Med tiden vil Hemmelighederne spredes mere og mere, hvilket vil gøre det endnu svære at holde dine modstanderes grådige lapper af dem. Til sidst vil det være tid til at angribe på enhver landsby der holder Hemmeligheder din stamme endnu ikke besidder.

Vinde spillet

For at vinde spillet skal en stamme besidde et helt sæt Hemmeligheder. Det vil sige, I behøver ikke besidde alle Hemmeligheder på kortet, kun mindst ét eksemplar af hver nævnt Hemmelighed. Efter en stamme har skaffet kontrol over et helt sæt, vil en sejrs countdown timer starte. Hvis en stamme fastholder kontrol over et helt sæt i hele countdown perioden, vil den vinde spillet.. Bemærk at kun sættet tæller: Hvis en stamme har mere end en kopi af en Hemmelighed, er det nok for stammen at fastholde kontrol over et eksemplar af Hemmeligheden for at fastholde fuldstændigheden af det hele sæt og dermed vinde.

Efter en stamme har vundet, vil verden automatisk gå i fredsindstilling og vil til sidst blive lukket.

Oplysningstiden

Oplysningstiden er en slutspils mulighed, som blev introduceret i juli 2019, i hvilken spillere eller stammer er nødt til at erobre en af de specielle universitets landsbyer og opgradere universitetet til et bestemt niveau. Når en spiller eller en stamme bygger det sidste niveau på universitetet i denne specielle landsby, så vil verden blive afsluttet.

For at nå det mål hurtigere, skal stammens spillere arbejde sammen, og sende ressourcer til landsbyen. Ideen bag dette slutspils koncept, er at bygge og opgradere et "verdens vidunder" som en betingelse for at vinde.

Du kan finde mere information på den følgende side: Oplysningstiden

Dominans

Som ugerne og månederne går, kan det være at du ligger mærke til at din stamme langsomt kravler over kortet, og opnår overtaget på verdenen. I en dominans baseret slutspil, kan dette betyde at du og dine stammemedlemmer er tæt på at vinde verdenen. Når en stamme når et bestemt niveau dominans (som varierer efter verdens indstillingerne), vil en advarsel blive sendt ud to alle spillerne, som informerer dem om at en stamme er tæt på at vinde verdenen. Fra dette punkt og fremad, er det en ingangværende kamp for den dominerende stamme at nå deres mål, og for alle andre at prøve at stoppe dem!

Hvad er dominans?

Dominans er kalkuleret som en procent at spillerejede landsbyer tilhørende en stamme. For eksembel, hvis der er 100.000 spillerejede landsbyer i en verden, og en stamme ejer 50.000 af disse, så har den stamme 50% dominans.

Sejrskrav

For at en stamme kan vinde verdenen, skal begge de følgende krav være mødt (præcise krav afhænger af verdensindstillingerne):

  • Verden skal have en minimums alder
  • Stammen skal opnå det krævede niveau dominans

Vinde spillet

En advarsel vil blive sendt ud til alle spillere, når vinderkravet er tæt på at blive opnået. Når begge krav er blevet mødt, vil en rapport blive sendt ud til spillerne, som fortæller at slutspillet er i gang, og fredsindstillingerne vil blive slået til. Stammen som opnåede det krævede dominansniveau, vil vinde spillet.

Point/Landsby krav

Dette slutspils scenarie kan være for enten en spiller eller en stamme, afhængigt af verdensindstillingerne. Spiller scenariet bruges nogen gange i verdener med høj hastighed, men er ualmindeligt på verdener i lavere hastigheder. I begge tilfælde, skal en spiller eller stamme opnå et minimum antal point og et minimum antal landsbyer for at vinde verdenen. Så skal de holde det i en bestemt periode. Hvis spilleren eller stammen ryger under sejrskravet, vil slutspilet blive afbrudt og de må starte processen forfra.

Vinderkrav

For at en stamme eller en spiller kan vinde verdenen, skal følgende krav mødes (præcise krav afhænger af verdensindstillingerne):

  • Spilleren/stammen skal opnå minimums points kravet
  • Spilleren/stammen skal opnå minimums landsby kravet
  • Spilleren/stammen skal holde begge ovenstående krav sammenhængende over en specifik tidsperiode

Vinde spillet

En advarsel vil blive sendt ud til alle spillere, når en spiller eller stamme har mødt sejrsbetingelserne. På dette tidspunkt, har resten af verdenen en specifik tidsperiode, til at bringe spilleren/stammen under sejrsbetingelserne. Hvis spilleren/stammen opretholder kravende i hele perioden, vil de vinde verdenen.